Женска консултация

При нас в Медицински център Феникс 87 получавате квалифицирана грижа за вас и вашето бебе по време на цялата бременност. Нашият опит от над 15 години е гаранция за качественото проследяване на бременността.

Какво значи Женска консултация?

Проследяването на бременността включва различни прегледи и изследвания т.нар. женска консултация, подбрани внимателно по отношение на тип и време, с цел предоставяне на най-детайлната информация за развитието на Вас и вашето бебе.

Женска консултация в Медицински център Феникс 87, гр. София

В МЦ Феникс 87, предоставянето на висококачествена грижа по време на цялата бременност е от основно значение. Нашият подход включва обстоен и индивидуализиран преглед, с фокус върху проследяването на бременността и поддържането на здравето на майката и бебето.

Първи Триместър

По време на първите месеци на бременността, в МЦ Феникс 87 извършваме детайлни прегледи и изследвания. Това включва ехография – установяване на бременност, измерване на плодния сак, установяване на сърдечна дейност на плода, както и измерване на теглото на майката и контрол на важни параметри. Резултатите от лабораторните изследвания, включително кръвната група и кръвните показатели, се анализират, за да се осигури нормалното развитие на бременността. Прегледите през този период са веднъж всеки месец.

Втори Триместър

През второто тримесечие, посещенията в специализираната женска консултация се планират през 4 седмици. Фокусът се насочва към феталния мониторинг и допълнителни изследвания като фетална морфология и фетална ехокардиография. Нашият екип от специалисти внимателно следи здравословното развитие на бебето и предоставя подкрепа за бъдещите майки.
Между 28-ма и 36-та гестационна седмица прегледите са на всеки две седмици.

Последно Тримесечие

През последните месеци на бременността, посещенията в женската консултация стават по-чести. Извършват се цялостни лабораторни изследвания, контрол на кръвното налягане и други параметри. Наблюдаващият лекар извършва преценка на състоянието на бременната жена, а наличните специалисти предоставят консултации при нужда.
След 36-та гестационна седмица посещенията са всяка седмица.

При бременност с висок риск и по преценка на наблюдаващия лекар, посещенията могат да бъдат по-чести.

Завършващи Съвети и Подготовка за Раждане

В МЦ Феникс 87 придаваме значение не само на медицинските аспекти на женската консултация, но и на предоставянето на ценни съвети и подкрепа по време на последните месеци преди раждането..

Вече над 15 години ние от МЦ Феникс 87 сме посветени на предоставянето на персонализирана и висококачествена медицинска помощ, която поддържа и гарантира здравето на бременната жена и бебето.

Запазете час за консултация или преглед

Връзка с нас Онлайн час