Диагноза и Лечение на Прееклампсията

фев. 4, 2024 | Блог

Как се диагностицира прееклампсия?

Диагнозата на прееклампсия включва измерване на кръвното налягане и проверка на нивата на протеин в мочата. Лекарите могат да предприемат допълнителни изследвания, за да оценят здравословието на бебето и майката, включително контрол на бебешкото сърцебиене и измерване на допълнителни параметри.

Как се лекува прееклампсия?

Лечението на прееклампсия зависи от тежестта на състоянието и стадието на бременността. В случай на лека прееклампсия, по-честите медицински прегледи и отдих могат да бъдат препоръчителни. В по-тежки случаи, лекарите може да препоръчат хоспитализация за стриктен медицински контрол.

Какво може да се очаква след диагнозата?

След поставянето на диагноза, лекарите ще следят внимателно бременността и здравето на майката и бебето. Понякога, ако риска за усложнения е висок, решението за ранено предизвикано раждане може да бъде предпочтително.

Подкрепа и Образование

Нашият медицински център предлага не само лечение, но и образование и подкрепа за бъдещите майки. Разбирането на важността на редовните консултации, прилагането на здравословния начин на живот и правилното управление на стреса са от съществено значение за поддържане на бременността в оптимално здраве.

За повече информация или въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип от специалисти. 

Запазете час за консултация или преглед

Връзка с нас Онлайн час